Dżungla cały film [CDA]

Dżungla cały film Daniel Radcliffe gubi się w sercu dżungli w ekranizacji niesamowitej historii z życia wziętej.

W 1981 roku Yossi Ghinsberg miał 21 lat i ledwo co ukończył służbe wojskową. Ciekawy przygód, wyjechał z rodzinnego Izraela najpierw do Afryki, a następnie do Ameryki Południowej. W Boliwii poznał szwajcarskiego nauczyciela Marcusa Stamma i amerykańskiego fotografa Kevina Gale’a, z którymi odrazu się zaprzyjaźnił.

Poznawszy charyzmatycznego przewodnika Karla Ruprechtera, koledzy zdecydowali się wyruszyć w nieznane rejony amazońskiej puszczy na spotkanie z żyjącym z dala od cywilizacji plemieniem. W trakcie wyprawy grupa podzieliła się, a Yossi z Kevinem postanowili spróbować przeprawy tratwą. W wyniku wywrotki na rzece Ghinsberg znalazł się sam w środku dżungli z niemal pustym plecakiem, zdany na łaskę natury. Przeżył konfrontację z drapieżnikami, zabójczymi insektami, zakażeniami, głodem i kryzysami psychicznymi. Swoimi doświadczeniami ze światem mógł podzielić się dzięki Kevinowi, który nigdy nie zwątpił w to, że przyjaciel żyje i zorganizował zakończoną sukcesem akcję poszukiwawczą.

Oglądaj Online Dżungla 2017

Dżungla cały film

„Dżungla” – niezwykła opowieść oparta na prawdziwych wydarzeniach.

Napisaną przez życie historię wziął na warsztat znany z realizacji horrorów („Wolf Creek”) Greg McLean. Twórca bez większych potknięć przemyka przez pierwszą część filmu, poświęconą klimatowi tamtych lat i kiełkującej przyjaźni między młodymi podróżnikami. Po latach ćwiczeń w kinie grozy nie najgorzej idzie mu też budowanie napięcia w scenach akcji.

Za to aspekt psychologiczny leży i ciężko dyszy. McLean szuka i próbuje znaleźć pomysł, jak przedstawić ewolucję kondycji psychicznej Yossiego. Do coraz ciaśniejszych ujęć na wyostrzające się rysy bohatera raz podsypie troszkę halucynacji, za chwilę domiesza atak traumatycznych wspomnień.

Dżungla 2017 zalukaj

Kadr z filmu ‚Dżungla’ / Materiały prasowe Kino Świat

Dżungla cały film Grega McLeana jest próbą rekonstrukcji wydarzeń, do których doszło w 1981 r. w Boliwii.

Dżungla cały film jest kinem angażującym widza, ale nie na tyle emocjonującym, jakby wskazywała autentyczna historia. Dziki i nieokiełznany świat fascynuje i zachwyca, ale te uczucia w żaden sposób nie wpływają na odbiór. Możliwe, że za dużo w tym przeestetyzowania horrorem, a za mało ludzkiego dramatu. Niemniej warto rzucić okiem, bo materiał wyjściowy zasługuje na poznanie.

Dżungla 2017 Zwiastun :

Add Comment